Sider

lørdag 31. oktober 2009

Sto ikke imot i dag heller!

30 % rabatt på Fabrikkutsalget i Brumunddal. ...Måtte jo bare kjøpe da! Klør meg litt i hodet nå........, og jeg som har fullt lager for lenge siden..

Men jeg finner sikkert på noe - i alle fall "kjekt å ha".

søndag 25. oktober 2009

Skjerf i Pompon garn

Rask og morsom strikking, ferdig på en dag! Skjerfet er laget av Pompon garn fra Pico Design. Herlig med ting som blir fort ferdig. Dattera mi prøver nå produktet og tror faktisk det falt i smak.

fredag 23. oktober 2009

Positiv inspirasjonskveld i Veldre husflidslaget


Husflidslaget hadde invitert Gunn Helen Larson fra Den Røde Tråd på Rudshøgda til å vise modeller og nyheter innen garn og lappestoffer. Det er kommet så mye fint garn!
Bl.a Pompon garn fra Pico Design. (det lyse store nøstet) Dette er egnet til å strikke skjerf - fint at det også blir ferdig på et par kvelder. Se også Big Ball fra Schoelle Stahl - her har jeg tenkte å strikke en vest.
Øverst ser du hva jeg endte opp med.

mandag 19. oktober 2009

Slanking igjen...

Her er altså det jeg sliter med for tiden. Jeg er så forferdelig lei dette prosjektet, men syns jeg bør bli ferdig. Har nok ligget i tre år dette..... Er jo påmeldt på UFO slanking, men da må denne være i boks før 30.november. Mmmm går det bra? Men blir nok ikke lenge til jeg kjøper strikkegarn - dette er forferdelig kjedelig.

torsdag 15. oktober 2009

Stjerner som gryteunderlag


Dermed har jeg brettet noen morsomme gryteunderlag. De er laget av 4 remser som brettes på en spesiell måte og dermed er de klare for bruk og pene på bordet. Raske å lage er de også, men husker selvfølgelig ikke hva stoffet/remsene kalles....

søndag 11. oktober 2009

Snøkrystaller



Dermed er også
snøkrystallene ferdig. Dette er nok en UFO slanking i perioden 1.juli til 30.november 09. Jeg har brukt gull og sølvtråd av garnet Metallic Anchor og til slutt er de stivet med sukkerlake. Kan jo brukes som pynt i taket, men også som pynt på juletreet... litt tidlig kanskje?

fredag 9. oktober 2009

Heklebrikke

Tenkte å vise denne heklebrikken jeg laget for noen år siden. Enkel brikke som er stivet med sukkerlake, dermed er den helt stiv og kan enten henge på veggen eller kanskje i vindu. Den er også pyntet med perler, men disse er kanskje vanskelig å se. Passer i alle fall i jula. Mønsteret er funnet i "Familien - våre beste oppskrifter gjennom 50 år". Disse gamle heftene er utrolig morsomt å finne igjen.

lørdag 3. oktober 2009

Tvebandsvotter - ferdig

Enda en UFO ferdig. Slankinga startet 1.juli og holder på til 30.november 09. Jeg er i rute.
Her er tvebandsvottene ferdig. Vottene er strikket med to tråder som hele tiden tvinnes. Dvs. du må hele tiden ta den bakerste tråden og legge over den du nettopp har brukt for å strikke en maske. Når vottene er ferdig strikket skal det sys inni. Du syr da på retten rundt f.eks. en tykk strikkepinne. Resultatet ser du til venstre. Så vrenges votten og retten blir slik du ser til høyre. På grunn av trådene som tvinnes ser rettmasken ut som den går vannrett.
Det går mye garn til slike votter. Syns også de blir altfor tykke - så dette blir nok enda et produkt som ikke blir brukt.
Dersom jeg velger å strikke et par til så kommer jeg ikke til å sy inni. Syns de er like fine uten og mer anvendelige.