Sider

fredag 22. mai 2009

Skjerf


Ikke le, men jeg har altså strikket skjerf nå....

Fikk lyst til å prøve meg på "Mor Astrups stikketeknikk" som jeg fant i boken Usynlege tråder i strikkekunsten. Skjerfet strikkes på langs i minst to ulike farger og tråden tas av for hver ny omgang. Fargen fra forrige pinne blir mønstermotivet. Det er også lurt å bruke tynt garn ellers tror jeg skjerfet kan blir for tykt. Teknikken er noe tidkrevende, men dere bør absolutt prøve.

Bordkort

Dattera mi og jeg brukte torsdagen til å lage bordkort som skal brukes på hennes konfirmasjonsdag neste helg. Hyggelig å gjøre noe sammen!Resultatet ser dere her ... Dermed er det bare å skrive på navn med gull- eller kanskje hvit penn.

onsdag 13. mai 2009

Åkle i lilla


Her er mitt andre åkle i skillbragd - laget våren 2008. Renningen i lin og mønster av 2tråders prydvevgarn. Samme teknikk som mitt første åkle, men helt andre farger og mønster.
Ble kanskje mest fornøyd med dette i lilla, kanskje det er skarpere farger som gjør at jeg liker dette best. Det henger på hytta ved Mjøsa.

søndag 10. mai 2009

Pulsvarmere


Jeg er nok ikke så produktiv for tiden, det er jo så fint ute........
Men som du ser er det blitt enda et par pulsvarmere. Kanskje jeg selger noen etterhvert, hvis det er noen som ønsker seg slike da.

mandag 4. mai 2009

Votter i Trollstrikk


Ja, måtte altså prøve meg på Trollstrikk. Fikk tips om boken "Usynlege tråder i strikkekunsten" hvor det sto om teknikken. Dvs. at votten strikkes på to pinner i stedet for fem og her er resultatet. Ble ikke fornøyd med fingervottene, men syns det var morsomt å prøve i alle fall. Rask og fin måte å strikke fingre på. Teknikken kan fint brukes til runde snorer også.