Sider

mandag 27. april 2009

Pulsvarmere


Før helgen kjøpte jeg litt forskjellig garn. Var usikker hva jeg skulle bruke det til, men er nå ferdig med to par pulsvarmere, stikket i Alpakka. Garnet er jo så mykt og godt og bør være egnet til pulsvarmere. Skal bruke det øvrige etterhvert, men mulig det blir flere pulsvarmere .....kanskje med pærler.

tirsdag 21. april 2009

Uendelig prosjekt....gardin

Tenkte å vise et prosjekt som jeg har holdt på med over tid. Prosjektet er panelgardiner til hytta og er nå ferdig til to vinduer, altså 4 lengder à Ca 110 cm. Driver nå med lengde 5 som skal på en terassedør, ble litt skuffet da jeg målte for mangler altså enda et mønsterfelt og jeg som trodde jeg var ferdig! Jeg er altså dritlei denne heklinga... Huff at jeg aldri lærer.... Jeg har en egen evne til å starte med store prosjekter. Her kan du i alle fall se et vindu. Bilde ble dårlig grunnet lys ute, men du kan se detaljene på det andre. Som du ser har jeg en UFO under også (bakstykket på løper), men nå bør jeg nok rake litt ute snart...

lørdag 18. april 2009

Lapp - log cabin


Som du ser har jeg nå prøvd meg på å sy tømmerkojemønster (Log Cabin)
etter inspirasjon fra veiledere i husflidslaget. De viste øss mange fine produkter mønsteret kunne brukes tel. Spennende å lære noe nytt og det var jo veldig morro! Har nå prøvd så godt jeg kan og sydd i et par kvelder, -men nå står jeg fast.... Ser du nøye på bildet vil du sjå at det mangle bakstykke. For det første har jeg ikke stoff og er også veldig usikker på åssen jeg ska få det pent. Som du kanskje skjønne er je ei kløne bak symaskina! Men kanskje jeg blir flinkere om litt. Jeg ska i alle fall itte gi meg....... he he.

mandag 13. april 2009

Jakke



Her er altså mitt påskeprosjekt. Jakken er nettopp ferdig montert, men mangler fem knapper som jeg må kjøpe i morgen. Fant et mønster på Drops Design http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=113&d_id=33&lang=no som jeg syns var fin. Den skulle egentlig strikkes i "Muskat", men forhandleren hadde ikke garnet. Valgte istedet "Lerke", fra Dalegarn. Garnet består av 52 % merinoull og 48 % bomull. Garnet var veldig mykt og godt. Ermene skulle egentlig strikkes frem og tilbake, men valgte heller å strikke på rundtpinne, videre strikket jeg sammen på skuldrene. Tror jeg kan bli glad i jakken utover våren.

søndag 5. april 2009

Åkle - telemarksteppe


Her ser du mitt første åkle som ble ferdig våren 2008. Teppet er vevd på en stor vevstol med 6 trøer. To av trøene er til to-skaft og fire til mønster. Morsomt å prøve seg på en stor vev.

Teknikken kalles enkel skillbragd. Renningen er i lin og mønster av 2tråders prydvevgarn. Teppet henger på hytta i Skåbu.
Veving er morsomt, men det er ikke noe man enkelt kan ta med seg.....